אבחון אנדומטריוזיס

נכתב ע"י אביב מסינגר, 7 בדצמבר 2016

אנדומטריוזיס הינו מחלה גינקולוגית שנפוצה אצל כ- 5%-10% מהנשים בגיל הפוריות, ולמרות השכיחות הגבוהה המודעות אליה נמוכה. התלונה העיקרית של מרבית הנשים הסובלות מאנדומטריוזיס היא כאבי מחזור וכאבי אגן סביב הווסת. סימפטומים נוספים יכולים להיות – כאבי אגן כרוניים גם ללא קשר למחזור החודשי, כאבים בזמן קיום יחסי מין, אי-פוריות, דלקות בדרכי השתן, הפרעות במערכת העיכול כמו כאבים בזמן יציאות, עצירות, שלשול או דימום רקטלי בזמן הווסת.

כיצד מאבחנים אנדומטריוזיס?

אבחנה מוחלטת של אנדומטריוזיס יכולה להיעשות רק באמצעות לפרוסקופיה, (ניתוח שבו מחדירים מצלמה ואמצעים כירורגיים דרך פתחים זעירים בבטן האישה). לפרוסקופיה נחשבת גם לטיפול העיקרי לאנדומטריוזיס, ובמהלכה אפשר להסיר את המוקדים ולבדוק אותם מבחינה היסטולוגית. מאחר שלפרוסקופיה היא ניתוח פולשני, מקיימים אותה רק לאחר הערכה מקדימה, הכוללת בירור של הסימפטומים, בדיקות אולטרסאונד, בדיקה גופנית ובדיקות דם.

מודעות נמוכה לאנדומטריוזיס

למרות השכיחות הגבוהה וההשפעה המשמעותית על בריאות נשים ואיכות החיים, המודעות לאנדומטריוזיס נמוכה למדי. הן משום שנשים רבות מתייחסות לכאבים כאל חלק טבעי מהמחזור החודשי, והן משום שההמלצה הרפואית הנפוצה לכאבי מחזור היא ליטול גלולות, תרופות נוגדות דלקת ומשככי כאבים. ברוב המקרים, גם בטיפולי פוריות, לא מוצגת בפני האישה האפשרות שהיא סובלת מאנדומטריוזיס, ולא מתבצעים אבחון וטיפול מתאימים.

הטיפול התרופתי לאנדומטריוזיס

הטיפול התרופתי לאנדומטריוזיס כולל גלולות למניעת היריון ותרופות מעכבות ביוץ, הרופא יכול להמליץ על תרופות נוגדות כאבים או דלקת לטיפול בכאבים על פי הצורך.

הטיפול אינו מרפא את המחלה, אלא מונע את הביוץ, את החשיפה לאסטרוגן ואת הדימום מהנגעים בזמן הווסת. פעמים רבות חוזר המצב לקדמותו כשהאישה מפסיקה לקחת את הגלולות והתרופות, ועלולות להיות להן תופעות לוואי הדומות לתסמיני גיל המעבר כמו גלי חום, עצבנות, יובש בנרתיק ובעיות שינה.

נשים רבות רגישות לנטילה של גלולות, שגורמות להן גם כאבי ראש, עלייה במשקל, נפיחות בבטן, שינויים במצב הרוח, ירידה בחשק המיני, ועוד.

על רקע זה נשים רבות בוחרות לטפל באמצעות הרפואה הסינית, או לשלב אותה כנגד תופעות הלוואי של הטיפול התרופתי.

הרפואה הסינית יעילה לאנדומטריוזיס

הרפואה הסינית יעילה בטיפול בסימפטומים של אנדומטריוזיס, ובכלל זה כאבי המחזור, כאבי אגן, כאבים בזמן יחסי-מין ואי-פוריות. הטיפול יכול לשלב דיקור סיני, צמחי מרפא, המלצות תזונה ותוספים, על פי האבחנה ועל פי מצב האישה.
הטיפולים הסיניים הוכחו מדעית והם נעשים בשילוב עם הטיפולים התרופתיים, הניתוחיים או אחרים שהאישה עוברת. לצוות המרפאה יש ניסיון עשיר בטיפול באנדומטריוזיס, ובטיפול באי-פוריות על רקע אנדומטריוזיס.

אנחנו כאן בשבילך

הצטרפי למאות הנשים שפנו למרפאה ושבחרו ברפואה הסינית כטיפול תומך ומיטיב לאנדומטריוזיס ופריון. אנו נשמח לעזור, לייעץ, לכוון, לענות על כל שאלה, לטפל בך ולסייע בכל דרך שנוכל.

צרי קשר עם המרפאה לתיאום פגישה ראשונה או לקבלת פרטים נוספים

מאמרים נוספים

צור קשר

האם יש לי אנדומטריוזיס?
לוגו
המידע מוגש מטעם מרפאת בריאת – מרפאה טיבעית לפוריות ולבריאות האישה.

לצוות המטפלים ידע רב וניסיון עשיר בטיפול באנדומטריוזיס באמצעות רפואה סינית, דיקור סיני, צמחי מרפא, תזונה ונטורופתיה ודימיון מונחה. נשמח לעמוד לרשותך.