מתי כדאי להיעזר ברפואה הסינית (אנדומטריוזיס)

נכתב ע"י אביב מסינגר, 1 בינואר 2017

האם נכון לשלב את הרפואה הסינית בטיפול באנדומטריוזיס? אם כן, מתי ובאיזו צורה? האם המצב שונה כאשר האישה מקבלת טיפול תרופתי או ניתוח?

התשובה שלי לשאלות אלה היא שיש לבחון כל מקרה בצורה אישית, ולהתייחס לנסיבות החיים, האבחנה ומצב המחלה.

חשוב לי לציין, שלמרות יעילות הרפואה הסינית בטיפול, יש מקרים שבהם הטיפול הקונבציונאלי – גלולות או ניתוח –  נותן מענה טוב, ואין חובה להוסיף טיפול ברפואה סינית. אולם, יש מצבים שבהם כדאי לעשות זאת והנשים יכולות להפיק תועלת רבה מהטיפול ברפואה הסינית. במאמר הזה אפרט את המצבים שבהם כדאי לפנות לטיפול.

הרשימה הזו מבוססת על טיפול ומעקב אחרי מאות נשים שפנו לטיפול, ובעקבות הניסיון שצברתי בשנים בהן טיפלתי במרפאה היעודית לאנדומטריוזיס שבבית-החולים תל-השומר, אותה הקים ומנהל ד”ר דויד סוריאנו. מרפאה זו עובדת במודל רב תחומי, ומשלבת את הרפואה הסינית כחלק משיטות הטיפול שמוצעות לנשים. היתה לי הזכות להקים את השירות של הרפואה הסינית ולטפל בתוך המרפאה כחבר בצוות הרפואי. העבודה שם עזרה לי להבין את המחלה לעומק, לפתח את הטיפול הסיני בה, לשכלל את שיתוף הפעולה ולזהות את המיקרים שבהם נכון להמליץ על טיפול ברפואה סינית.

המצבים שבהם כדאי להיעזר ברפואה סינית באנדומטריוזיס

  1. כאשר אין תגובה לטיפול תרופתי או ניתוחי: נשים שעברו ניתוח לפרסקופיה ועדיין סובלות מסימפטומים שונים שלא נעלמו בניתוח, או סימפטומים שחזרו זמן קצר לאחריו. גם נשים שמקבלות טיפול תרופתי (גלולות, הפסקת ביוץ) שלא נותן מענה מספק לתלונות ולסימפטומים.
  2. תופעות לוואי משמעותיות מנטילה של גלולות או תרופות אחרות: הטיפול התרופתי לאנדומטריוזיס כולל מתן גלולות ותרופות למניעת ביוץ. לטיפול התרופתי יש לא מעט תופעות לוואי, ולחלק מהנשים הן גורמות לסבל רב. אותן נשים צריכות לעיתים לבחור בין הסבל הקשור לאנדומטריוזיס, לבין תופעות הלוואי של הטיפול ההורמונלי. במקרים כאלה יכול הטיפול הסיני לתת פתרון טוב, היות והוא יכול לעזור לאנדומטריוזיס, והוא נעדר כמעט תופעות לוואי. חשוב שנשים שבוחרות בטיפול הסיני כטיפול עיקרי ימשיכו במעקב הרפואי.
  3. נשים שמנסות להרות, עם או בלי טיפולי פוריות – השילוב של אנדומטריוזיס עם פיריון הוא מאתגר ולא פשוט לטיפול. מצד אחד, אנדומטריוזיס הוא אחד הגורמים לאי-פיריון (ראי מאמר נפרד על אנדומטריוזיס ופיריון) ומצד שני, טיפול הורמונלי לאי-פיריון יכול להחריף את מצב האנדומטריוזיס. במצבים האלו הרפואה הסינית יכולה לעזור בכמה דרכים:
    1. שיפור המצב הפריוני: באמצעות דיקור או צמחי מרפא לא הורמונליים שאינם גורמים להחמרה של האנדומטריוזיס.
    2. טיפול בכאבים ובתופעות הלוואי של האנדומטריוזיס
    3. ליווי טיפולי הפרייה חוץ גופית (IVF) לשיפור התוצאות לעזרה בתופעות הלוואי של הטיפול.
  4. נשים הסובלות מעייפות ותשישות: יש נשים שהאנדומטריוזיס גורם להן לעייפות משמעותית, שלאורך זמן עלולה להתפתח לתשישות כללית. הרפואה הסינית רואה חשיבות רבה בשמירה על רמת האנרגיה, ויש לה כלים שיכולים לטפל בעייפות ולחזק את האישה.
  5. כאשר קיים מרכיב נפשי או רגשי משמעותיים: פעמים רבות, לצד התסמינים הגופניים ישנם  לא מעט ביטויים נפשיים. לפעמים, המצב הנפשי גורם להחמרה בסימפטומים, ולפעמים ההחמרה בכאבים או באי-הפיריון פוגעים במצב הרוח ויוצרים דיכאון, מתח או חרדה. הטיפול הטבעי מתייחס מאוד למצב הנפשי של האישה, רואה את הקשר בין המרכיבים הגופניים והנפשיים שלה, ולפעמים עונה עליהם באותו הטיפול בדיוק.
  6. אנדומטריוזיס אצל נערות: אז יש עדיפות לטיפול עדין, טבעי ושאינו פולשני.
  7. כאשר רוצים להעזר בתזונה בתהליך הטיפולי: התזונה הסינית והנטורופתית יכולות לכוון את האישה לתזונה נכונה – מה לאכול וממה להימנע, ולהוות חלק משמעותי מהתהליך הטיפולי שלה.

לי ולצוות המטפלים במרפאה יש ניסיון רב בטיפול באנדומטריוזיס, ובשילוב של הטיפול הסיני יחד עם הטיפול הקונבציונאלי המקובל. אנחנו מקפידים על מתן של טיפול מקצועי, איכותי, אחראי ובטוח.

את מוזמנת ליצור קשר איתנו, לשאול, לברר ולהתיעץ.

אנחנו כאן בשבילך

הצטרפי למאות הנשים שפנו למרפאה ושבחרו ברפואה הסינית כטיפול תומך ומיטיב לאנדומטריוזיס ופריון. אנו נשמח לעזור, לייעץ, לכוון, לענות על כל שאלה, לטפל בך ולסייע בכל דרך שנוכל.

צרי קשר עם המרפאה לתיאום פגישה ראשונה או לקבלת פרטים נוספים

מאמרים נוספים

צור קשר

האם יש לי אנדומטריוזיס?
לוגו
המידע מוגש מטעם מרפאת בריאת – מרפאה טיבעית לפוריות ולבריאות האישה.

לצוות המטפלים ידע רב וניסיון עשיר בטיפול באנדומטריוזיס באמצעות רפואה סינית, דיקור סיני, צמחי מרפא, תזונה ונטורופתיה ודימיון מונחה. נשמח לעמוד לרשותך.